skip to Main Content

V měsíci červnu 2024 projednal výbor Odboru ekonomiky, řízení, sociologie a informatiky (dále OEŘSI) ČAZV memorandum o spolupráci se Slovenskou akademickou asociací pro personální management (SAAPM). Spolupráce cílí na výměnu zkušeností a znalostí, přenos informací a vzájemné komunikace týkající se (nejen) oblasti personálního managementu ve všech odvětvích ekonomiky včetně zemědělství, lesnictví a potravinářství, ale i na podporu účasti na společných výzkumných aktivitách v rámci národních a evropských projektů a popularizaci výsledků vědy a výzkumu.

Odborné vědecké memorandum bylo rovněž projednáno a schváleno předsednictvem ČAZV a na základě uzavřeného memoranda dne 5. 8. 2024 byla zahájena spolupráce. Odbornými garanty spolupráce byla pověřena komise Strategického managementu lidských zdrojů v zemědělství, která již ve spolupráci s SAAPM připravuje první společnou odbornou vědeckou listopadovou aktivitu.

Dne 7. a 8. listopadu 2024 se uskuteční Popradské ekonomické a manažerské fórum na téma „Utváření úspěchu prostřednictvím provozní dokonalosti, digitalizace, řízení lidských zdrojů a Business Intelligence“ Konference je věnována představení aktuálních problémů, trendů a výzev v oblasti teorie a praxe podnikového i nepodnikatelského managementu v domácím i mezinárodním prostředí. Výměna aktuálních teoretických i praktických poznatků v oblasti holistického managementu v době digitální transformace je žádoucí a naléhavá. Je vyžadována výměna aktuálních teoretických a praktických znalostí z oblasti holistického managementu. Širší veřejná platforma přispěje k naplnění myšlenky smysluplné spolupráce teorie a praxe, zkvalitnění vysokoškolských studijních programů, networkingu a vzájemného pozitivního obohacení odborníků z praxe, vědeckých a akademických pracovníků a v neposlední řadě studentů jako studna.

Další aktivity odboru OEŘSI ČAZV a její komise se SAAPM budou realizovány v roce 2025. Informace o aktivitách naleznete mimo jiné na stránkách www.cazv.cz a www.saapm.sk

 

Zpátky nahoru