K příležitosti výročí 100 let od založení Československé akademie zemědělské (ČAZ) v roce 1924 vydala ČAZV knihu s názvem „100 let České akademie zemědělských věd 1924-2024“. nyní si ji můžete pročíst a prohlédnout také online v elektronické verzi.
Časopis Czech Journal of Food Sciences (CJFS) byl prezentován na 50. Symposiu o nových směrech výroby a hodnocení potravin „CzechFoodChem 2022”, které se konalo ve dnech 23. – 25. 5. 2022 ve Skalském Dvoře u Bystřice pod Pernštýnem. Tradiční setkání pracovníků širokého spektra potravinářských, zemědělských a navazujících oborů z vědecko-výzkumných, kontrolních a vzdělávacích institucí organizovala Odborná skupina pro potravinářskou a agrikulturní chemii ČSCH a Ústav analýzy potravin a výživy VŠCHT v Praze, ve spolupráci s Výzkumným ústavem potravinářským Praha a Českou zemědělskou univerzitou v Praze. Časopis osobně představil člen redakční rady CJFS doc. Karel Cejpek, byl také vystaven tištěný poster o CJFS a opakovaně (ve smyčce) se zobrazoval poster elektronický. Účastníci symposia měli k dispozici k nahlédnutí či rozebrání výtisky časopisu CJFS a tištěné propagační materiály ČAZV, která se v letošním roce stala partnerem symposia.