K příležitosti výročí 100 let od založení Československé akademie zemědělské (ČAZ) v roce 1924 vydala ČAZV knihu s názvem „100 let České akademie zemědělských věd 1924-2024“. nyní si ji můžete pročíst a prohlédnout také online v elektronické verzi.
Dne 9. června 2022 proběhlo jednání redakční rady časopisu Czech Journal of Food Sciences (CJFS) v prostorách Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Editorka časopisu a předsedkyně redakční rady prof. Ing. Kateřina Demnerová, CSc. a redaktorka Ing. Marta Stárová, Ph.D. seznámily zúčastněné se současnou situací časopisu, s hodnotícími ukazateli a redakčními procesy. Bylo konstatováno, že časopis je stabilizovaný, články vycházejí včas, i přes mírný pokles počtu vložených článků, jich je dostatek a je třeba se zaměřit na kvalitu. Diskutovány byly návrhy na publikaci tematického čísla časopisu a spolupráce s oborovými konferencemi. Členové redakční rady poděkovali předsedkyni za zkušené vedení časopisu, předsedkyně poděkovala všem spolupracovníkům a aktivním členům redakční rady za obětavou práci pro časopis.